Werkwijze

headshot-placeholder-horizontal.jpg

Werkwijze

Een behandeltraject begint met een intakegesprek. We praten over je huidige klachten, wat je graag zou willen bereiken, je medische voorgeschiedenis en je eet- en leefstijl. We gaan samen op zoek naar het ontstaan van je klachten. Je krijgt informatie over hoe jouw lichaam werkt en waarom bepaalde klachten kunnen zijn ontstaan.

Het intakegesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Aan het einde hiervan bespreken we wat op het eerste gezicht opvalt. We gaan kijken hoe je daarmee tot aan het vervolgconsult aan de slag kunt. Bijvoorbeeld door kleine veranderingen aan te brengen in je voeding en leefstijl. .

Voorafgaand aan het vervolgconsult bestudeert je therapeut alle informatie die zij van je heeft gekregen en stelt zij een conceptbehandelplan op. Dit plan bespreken we tijdens het vervolgconsult. We kijken samen wat voor jou het beste zal werken. Welke adviezen uit het plan zijn voor jou al wel en welke (nog) niet haalbaar? Dat bespreken we en zij past het conceptplan daarop aan. Het plan moet namelijk jouw plan worden; een plan waarmee jij aan de slag kunt en wat past bij jouw leven op dat moment. De therapeut ondersteunt en begeleidt je in dit proces. Daarna kijken we samen wat er nodig is en wanneer en hoe vaak er behoefte is aan een consult.

Tarief consulten
Eerste consult                           €95     Uitgebreide intake + eerste advies + opstellen behandelplan

Vervolgconsult                         €55

De kosten van voedingssupplementen en evt. laboratorische testen zijn niet inbegrepen.

Betaling
U krijgt een factuur mee of deze kan digitaal verstrekt worden.

Vergoedingen
Biobalans is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG die door bijna 40 zorgverzekeraars wordt erkend. Raadpleeg uw polis om te kunnen bepalen of uw zorgverzekeraar orthomoleculaire therapie vergoedt en tegen welke voorwaarden of klik de onderstaande link aan.