dadel-noten reep

Het is niet verstandig om ze alle 4 in eens op te eten, maar één reep als toetje kan prima. Om, nom, nom....Erg lekker!

Ingrediënten voor 4 repen:

  • 100 gram dadels
  • 50 gram gemengde ongezouten noten
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 25 gram pure chocolade (minstens 85% cacao)

Bereiding

Zorg dat je een sterkte keukenmachine hebt, die het malen van de dadels aankan. daar begin je namelijk mee: de dadels malen tot plakkerige stukjes. Voeg vervolgens de noten, kokos en zonnebloempitten en mix even kort door elkaar, tot een grof mengsel. Hak de chocolade apart in stukjes en roer deze door het mengsel. Maak een bol van het mengsel, leg op een stuk bakpapier en druk uit tot een vierkant van ongeveer 1,5 cm dik. Leg het vierkant 30 minuten in de koelkast. Nu kun je de repen snijden, kleinere of gewoon door vieren.

 

 

ReceptenBIOBALANS