Venkel-peersoep

Deze gezonde supersoep is een van mijn favorieten. Er zijn weinig ingrediënten nodig en de soep is makkelijk om te maken. Venkel ondersteunt de lever bij de reiniging, terwijl zowel peer als venkel veel kalium bevat, het meest alkaliserende mineraal dat er is (veel ziektes zijn een gevolg van verzuring van het lichaam). Kalium helpt ook bij het reguleren van de vochthuishouding in het lichaam en zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen daar worden afgeleverd waar ze nodig zijn. Ook voorkomen ze uitdroging op celniveau. 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 grote venkelknol, boven en onderkant eraf
  • 1 el olijfolie, plus extra voor erover heen
  • 1 ui in ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 peer zonder klokhuis, in stukjes

Snijd de venkelknol doormidden en snijd er dan met een heel scherp mes vier hele dunne plakjes van. Dek deze af en zet ze weg om straks te gebruiken als garnering. Snijd de rest van de venkel fijn. 

Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook; schenk er 3 eetlepels van de bouillon bij als ze dreigen uit te drogen.

Voeg de fijngesneden venkel toe en schenk er 3 eetlepels van de bouillon bij als de groente uitdroogt. Doe de peer en de rest van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 40 min. zachtjes koken, tot de venkel heerlijk zacht is.

Pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in kommen, leg de dunne plakjes venkel erop en besprenkel met wat olijfolie.

SMAKELIJK!!

ReceptenBIOBALANS